کد قالب کانون اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی - بخش نهم

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کانون فرهنگی وهنری کریم اهل بیت شهر سلامی و آدرس kanoonemamhassan24.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1156
بازدید دیروز : 104
بازدید هفته : 1260
بازدید ماه : 1377
بازدید کل : 56992
تعداد مطالب : 2939
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1

نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : جمعه 26 خرداد 1403

سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی، سال ۱۳۹۷

یکی از مطالبی که در معارف به آن اشاره شده است مسئله عهدی است که مومنین با خداوند متعال بسته اند به نام عهد ولایت. خداوند متعال در عالمی به نام عهد یا میثاق از بندگانش، دو عهد گرفته است. یک عهد بندگی و دیگری عهد ولایت. افرادی که این عهد را با خداوند بستند در این عالم، شیعه به دنیا آمدند. از اولیاء خدا، از معصومین و امامان نیز عهد گرفته شده است. بنابراین انسان شیعه باید به آن عهد و پیمان خود پایبند باشد.
اگر سرمایه های وجودی انسان در مسیر ولی خدا که همان اطاعت و بندگی خداوند می باشد مصرف شود، باعث رشد و پیشرفت و برکت در زندگی انسان می شود و اگر در مسیر و اطاعت بندگی خدا و در مسیر ولی خدا نباشد قطعا این سرمایه ها در مسیر شیطان خرج می شود.
در آیه الکرسی، خداوند دو نوع جبهه در عالم را به انسان نشان می دهد. جبهه اول، جبهه خدا و اولیاء خدا است و جبهه دوم سرپرست و مدیرش شیاطین و کفار هستند. در این عالم انسان آزاد وجود ندارد، یا در جبهه اول، جبهه خدا و اولیاء خداست و یا در جبهه دوم، جبهه شیطان است.
سرمایه انسان وقتی دست ولی خدا افتاد، آن سرمایه رشد و برکت پیدا می کند. در سوره توبه خداوند به پیامبر می فرماید از اموال مردم صدقه ای بگیر برای اینکه پاکشان بکنی و رشدشان بدهی. اگر انسانی در مسیر معصوم و جبهه معصوم قرار نگیرد هیچ رشدی نخواهد داشت. هیچ آلودگی از آن پاک نخواهد شد و هیچ عمل خیری باعث رشد او نمی شود.
در این عالم، موجود کوچک برای رشد باید خود را به موجود بالاتر بسپارد، در این عالم موجود بالاتر، انسان کامل یعنی ولی خدا و معصوم است. قرآن خواندن، نماز خواندن، روزه گرفتن و این گونه اعمال حکم بذر را دارند، اگر در محیط و زمین مساعد کشت شود باعث رشد خواهد شد. در محیط ولایت، عمل انسان رشد پیدا می کند.
دلیل رشد انسان در زمان ظهور حضرت ولی عصر این است که افراد، خودشان را به آن حضرت می سپارند و همه سرمایه های وجودی خودشان را در اختیار امام قرار می دهند و در آن زمان است که همه کمالات امام زمان در وجود آنها می تابد.
در زمان هر یک از امامان معصوم ما، اگر مردم آن دوران وفای به عهد می کردند، فرج اهل بیت رخ می داد. در زمان امیرالمومنین وفای به عهد نکردند. زمان امام مجتبی وفای به عهد نکردند. زمان امام حسین وفای به عهد نکردند. امام زمان (ع) زمانی ظهور می کنند که یارانش و اصحابش وفای عهد به کنند.

دریافت کل سخنرانی

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : جمعه 26 خرداد 1403

یکی از مطالبی که در معارف به آن اشاره شده است مسئله ی عهدی است که مؤمنین با خداوند متعال بسته اند به نام عهد ولایت. خداوند متعال در عالمی به نام عالم عهد یا عالم میثاق از بندگانش، دو عهد گرفته است. یک عهد بندگی و دیگری عهد ولایت. افرادی که این عهد را با خداوند بستند در این عالم، شیعه به دنیا می آیند. از اولیاء خدا، از معصومین و امامان نیز عهد گرفته شده است. بنابراین انسان شیعه باید به آن عهد و پیمان خود پایبند باشد.
اگر سرمایه های وجودی انسان در مسیر ولی خدا که همان اطاعت و بندگی خداوند می باشد مصرف شود، باعث رشد و پیشرفت و برکت در زندگی انسان می شود و اگر در مسیر و اطاعت بندگی خدا و در مسیر ولی خدا نباشد قطعاً این سرمایه ها در مسیر شیطان خرج می شود.
در آیت الکرسی، خداوند دو نوع جبهه در عالم را به انسان نشان می دهد. جبهه اول، جبهه خدا و اولیاء خدا است و جبهه دوم سرپرست و مدیرش شیاطین و کفار هستند. در این عالم انسان آزاد وجود ندارد و جبهه ی شیطان است.
سرمایه انسان وقتی دست ولی خدا افتاد، آن سرمایه رشد و برکت پیدا می کند. در سوره توبه خداوند به پیامبر می فرماید: از اموال مردم صدقه ای بگیر برای اینکه پاکشان کننی و رشدشان دهی. اگر انسانی در مسیر معصوم و جبهه معصوم قرار نگیرد هیچ رشدی نخواهد داشت. هیچ آلودگی از آن پاک نخواهد شد و هیچ عمل خیری باعث رشد او نمی شود.
در این عالم، موجود کوچک برای رشد باید خود را به موجود بالاتر بسپارد، موجود بالاتر، انسان کامل یعنی ولی خدا و معصوم است. قرآن خواندن، نماز خواندن، روزه گرفتن و این گونه اعمال حکم بذر را دارند، اگر در محیط و زمین مساعد کشت شود باعث رشد خواهد شد. در محیط ولایت، عمل انسان رشد پیدا می کند.
در زمان هر یک از امامان معصوم ما، اگر مردم آن دوران وفای به عهد می کردند، فرج اهل بیت رخ می داد. در زمان امیرالمؤمنین ، زمان امام مجتبی ،زمان امام حسین وفای به عهد نکردند. امام زمان (ع) زمانی ظهور می کنند که یارانش و اصحابش وفای عهد به کنند.

دریافت کل سخنرانی

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : جمعه 26 خرداد 1403

سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی، سال ۱۳۹۷

بسیاری از کسانی که در زندگی مشکل دارند علتش این است که هنوز قدرت و حکیم بودن خداوند را باور نکرده اند و یا اینکه مدیریت خداوند را متوجه نمی شوند. بعضی ها هم اصلاً قبول ندارند که خدایی وجود دارد. به طور کلی کسانی که خدا را قبول دارند سه دسته هستند.
۱. یک دسته از انسانها، خدایی را قبول دارند که فقط خلق کرده است. و قائل به تکلیف و دستورات از جانب خداوند نیستند. فرهنگ سکولار که در جامعه غرب وجود دارد ناشی از همین نگاه است. که دین را از شئونات زندگی مثل اقتصاد، سیاست، ورزش و اجتماع جدا کرده اند. که این کفر محسوب می شود.
۲. دسته دوم از انسانها، کسانی هستند که خداوند را قبول دارند و قائل به این هستند که شفا، رزق، روزی، مرگ و زندگی دست خداوند است و قائل به تکلیف و انجام دستورات خداوند هستند. اما در یک جاهای به خصوصی مدیریت خداوند را زیر سوال می برند و مدیریت خداوند را ظالمانه می دانند. بندگی کردن خدا قائل به شرط و شروط نیست. انسان باید در برابر همه احکام خداوند تسلیم باشد. مغز و اصل دینداری این است که انسان در مقابل حکم و دستور خداوند راضی باشد. و به مقام رضا رسیده باشد. علامت مومن این است که در برابر مقدرات الهی راضی باشد.
۳. دسته سوم از انسانها، کسانی هستند که قائل به این هستند که خداوند چه در عالم تکوین و چه در عالم تشریع همه کاره است. و نسبت به مدیریت خدا خاشع و خاضع هستند.
۵ صفت در دعای جوشن کبیر برای خداوند آمده است که اگر انسانی این ۵ صفت را قبول و باور داشته باشد، زندگیش متحول می شود که آنها عبارتند از: ۱. قبول داشته باشد که خداوند دانای مطلق است. ۲. خداوند دارای مطلق است. ۳. خداوند توانای مطلق است. ۴. خداوند جواد و بخشنده بی نهایت است. ۵. خداوند مهربان و رحیم بی نهایت است و نسبت به کسی کینه ندارد.
چه بسیار زمانی که اگر خداوند نیاز انسانی را بر طرف نمی کند به جهت این است که آن بنده را دوست دارد. همه حوادث عالم را خداوند به وجود می آورد و رقم می زند و این حوادث، شانسی و اتفاقی نیست. خداوند بلا و کیفر شیعیان را در همین دنیا قرار داده است تا در آخرت دیگر سختی نبینند.

دریافت کل سخنرانی

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 28 آذر 1402

https://hawzah.net/Image/Article/%D9%81%D8%B7%D8%B1%D8%AA%20%D8%AE%D8%AF%D8%A7%D8%AC%D9%88%DB%8C%DB%8C.JPG

دلیل فطری گرایش به توحید و دین در قرآن

معنای فطرت و پیشینه آن

«فطرت» از کلمه «فطر» گرفته شده و اصل آن شکافتن در طول است. و در لغت به معنای ایجاد و ابداع و سرشت آمده است. در آیات قرآن نیز به همین معنا به کار برده شده است.[۱] از این‌رو «فاطرالسموات» به معنای خالق و مخترع و ابداع کننده آسمان‌هاست.[۲]

کلمه فطرت از کلماتی است که برای اولین بار قرآن کریم آن را در مورد اسلام به کار برده است و ظاهراً این کلمه قبل از قرآن سابقه‌ای ندارد.[۳]

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 28 آذر 1402

براهین اثبات وجود خدا

دلایل عقلی در قرآن بر توحید و اثبات وجود خداوند

تفاوت انسان با سایر حیوانات عقل اوست که به‌وسیله آن حقایق را از غیر آن درک می‌کند. نوع انسان از عقل نظری و عملی برخوردار است تا با کمک عقل نظری قضایا و آموزه‌های علمی‌و اعتقادی را موردسنجش قرار داده و حق را از باطل تشخیص دهد و درنتیجه، با دستور عقل عملی آنچه را باطل است از حوزه اعتقادی خود طرد نماید و آنچه را حق است در حوزه اعتقادی خود بگنجاند. معیار اصلی در عقل نظری استحاله اجتماع و ارتفاع نقیضین است که هر گزاره و آموزه‌ای اگر منتهی به این دو قضیه بشود ازنظر عقل باطل خواهد بود؛ و نیز به‌وسیله عقل عملی که ملاک آن حسن و قبح عقلی است، بایدها و نبایدهای عملی را تشخیص داده و بر طبق آن باید عمل نماید.

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 28 آذر 1402

حرمت تکفیر در نگاه علمای اهل سنت

تكفير از منظر قرآن كريم

قرآن کریم کتاب آسمانی که بر رسول گرامی اسلام (ص) نازل شده است، یک کتاب کامل هدایت است که اگر مسلمانان به آن تمسک کنند و آیات آن را با تدبر و دقت مورد توجه خود قرار دهند، هیچ نوع مشکل اجتماعی، اخلاقی و سیاسی متوجه مسلمانان نمی گردد. اما با کمال تأسف برخی از مدعیان پیروان قرآن کریم، با استناد به آن مرتکب جنایاتی می شوند که روح قرآن از آنها خبر ندارد. یکی از این جنایات، تکفیر مسلمانان و کشتار بی رحمانه آنان است که در طول تاریخ اسلام بر مسلمانان تحمیل شده است.

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 28 آذر 1402

سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی، سال ۱۳۹۷

خداوند متعال رزق خود، شامل علم، هدایت، شفا، قدرت و همه کمالاتی که انسان ها نیاز دارند را در هر شکلی به این عالم می فرستد لیکن به وسیله اسباب، این نعمت ها را مرحمت می فرماید. و این جزء حکمت های خداوند است که رزق را از پس حجاب و وسیله ها می فرستد و خداوند مستقیم این رزق را به انسان نمی دهد. زیرا در این روش انسان دچار آزمایش و ابتلا می شود و در پس این حجاب ها، دست قدرتمند خداوند را می بیند و دیگر این که عزت انسان حفظ می شود. منتهی انسان های آلوده به شرک، در این اسباب گیر می افتند و اسباب را روزی دهنده می پندارند.
خداوند انسانها را هر روز امتحان می کند اما امتحانات سنگین خدا در طول زندگی، یکی دو بار بیشتر اتفاق نمی افتد. و تمام کمین شیطان برای این امتحانات سنگین است. و تمام رشد و کمالات انسان وارسته و خداجو در موفق بودن در این امتحانات سنگین بوده است.
انسان اگر در این امتحانات سخت و سنگین به خدا توکل کند و در این امتحانات سربلند بیرون بیاید، خداوند از جایی رزق و روزی به انسان می دهد که حتی در ذهن خود هم تصور نمی کند. ما انسانها راه رسیدن به خدا را نمی دانیم و بعضی از افراد حتی معامله کردن با خداوند را نیز یاد نگرفته اند. فقط کسانی بلد هستند که باور دارند که این عالم خدایی دارد و اراده و قصد او متکی و محصور اسباب و علل نیست.
خداوند در قرآن به مومنان فرموده است که اگر کسی با خدا معامله کند و بندگی او را بکند، خداوند راه رزق را برای شما باز خواهد کرد و از راهی که به گمانت نمی رسد برایت می فرستد. وظیفه انسان بندگی کردن در برابر خداوند است. هیچ بن بست و مانعی برای اراده خداوند وجود ندارد.
انسان علاوه بر اینکه باید به خداوند حسن ظن داشته باشد، باید به ائمه معصومین هم حسن ظن داشته باشد زیرا این قاعده هم برای ائمه معصومین وجود دارد و امامان و معصومین هیچ یک دوستداران و شیعیان خود را بی نصیب نمی گذارند.

دانلود

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 28 آذر 1402

سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی، سال ۱۳۹۷

اولین خصوصیت و مهم ترین ویژگی نگاه حسینی این است که به این نکته باور داشته باشیم که این ملک و عالم خدایی دارد و خداوند با دست رحمت خود این عالم را اداره و مدیریت می کند. میوه و محصول این نگاه و باور قلبی به مدیریت خداوند، ایجاد حسن ظن به خداوند است و باور این نکته که خداوند هیچ وقت انسان را در این تلاطم روزگار تنها نمی گذارد و راه را برایش روشن و مشخص می کند. در مقابل حسن ظن به خداوند، سوء ظن به خداوند است و کسی که به خداوند سوء ظن داشته باشد در واقع باب ورودی همه خیرات و نیکی ها از سوی خداوند را به سوی خود می بندد. چون امید خیری از جانب خداوند ندارد. سوء ظن، انسانها را افسرده و مضطرب می کند چون هیچ پشتیبانی برای خودش متصور نیست.

دانلود

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : دو شنبه 28 آذر 1402

سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی،‌ سال ۱۳۹۷

در ادامه بحث نگاه و باور انسان به زندگی، یکی از بهترین نگاه ها و باورها، نگاه و اعتقاد امام حسین است که در این نگاه است که انسان نه تنها کوچک نمی شود بلکه به سرافرازی و سربلندی می رسد و این گنج درونی است که همیشه با انسان است حتی بعد از مرگ. لیکن انسان باید نگاه و اعتقاد خود به زندگی را اصلاح و تربیت کند و بهترین اصلاح و تربیت این است که نگاه، باور و اعتقاد خود را حسینی کند.
در نگاه و اعتقاد حسینی به این عالم، اولین واقعیت این است که این ملک خدایی دارد و با دست رحمتش عالَم را آفریده و با همین دست، عالَم را اداره می کند. خلقت پرودگار عالم با بسم الله الرحمن الرحیم با اسم رحمت خود شروع شده است. خلقت انسان با اسم رحمت پروردگار شروع شده است. کمالات انسان نیز اعم از زیبایی، خوش صدایی، قدرت، علم، آبرو و ... جلوه ای از کمالات خداوند است. تمام موجودات از خود چیزی ندارند.
علت اینکه خداوند به همه موجودات به قدر و استعداد خودشان کمالات و جلوه ای از خود را داده است، از رحمانیت و رحیمیت خودش است. اگر در این عالم کسی رحم و لطف به دیگران می کند جلوه ای از رحمت خداوند است. لیکن اولین نگاه امام حسین (ع) این است که این عالم خدایی دارد که با دست رحمت خود، آن را اداره می کند.
خطیب به بیان صفت رحمت خداوند می پردازد و اشاره می کند انسانی که اشتباه و گناهی را مرتکب می شود تا هفت ساعت برای او گناه نوشته نمی شود تا وقت نماز برسد و از آنجا که نیکی ها بدهی را از بین می برد گناهی بر او نوشته نمی شود. و بسیاری مواقع خود حیاء هم باعث بخشش گناه می شود.
لیکن این دلیل نشود که انسان به خاطر رحمت زیاد خداوند دست به گناه و نافرمانی او بزند، در واقع این از مصادیق بارز ناسپاسی و ناشکری است.
نتیجه باور به این واقعیت که این عالم و ملک خدایی دارد و با رحمت خودش این عالم را اداره می کند، حسن ظن به خداوند است. این حسن ظن انسان به خداوند باعث می شود که خداوند همیشه از انسان محافظت کند. خداوند گمان و حسن نیت دیگران نسبت به خودش را تبدیل به سوء ظن نمی کند.
امام علی (ع) می فرمایند: بدترین مردم کسى است که مردم، به خاطر ترس از شرارت و بدى او، پرهیز و احترامش کنند.

 

دانلود

 

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 14 تير 1402

سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی، سال ۱۳۹۷

این زاویه نگاه انسان در درون است که حوادث اجتماعی را بزرگ و مهم ببیند یا کوچک و حقیر. چه بسیار حوادث کوچکی که در اجتماع اتفاق می افتد که فرد در ذهن و نگاه خود آن را بزرگ جلوه می دهد و گاهی مأیوس و افسرده می شود و چه بسیار حوادث بزرگی در جامعه اتفاق می افتد که فرد در ذهن و باور خود آن را کوچک و بی اهمیت تصور می کند. اختلاف انسانها با یکدیگر به همین نوع نگاه آنها به زندگی بستگی دارد. یک نگاه، انسان را با نشاط، مقاوم و متوکل به خداوند می کند و یک نگاه، انسان را ناامید و پژمرده می سازد. انسان باید نوع نگاه خود به زندگی را تربیت کند. اولیاء خدا در مقابل بلاها و ابتلائات زندگی بهترین استفاده ها را می کردند و بهره می بردند.
حادثه کربلا، جزء حوادثی است که ت... 

 

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 14 تير 1402

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : چهار شنبه 14 تير 1402

سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی با موضوع اعتقادات و باورهای دینی و نوع نگاه انسان به زندگی -

در ابتدای کلام، سخنران به کرامت و سخاوت ائمه معصومین می پردازد و بیان می دارد که ائمه در برابر لطف و احسانی که دیگران در برابر آنها انجام می دهند بسیار کریم و سخاوتمند هستند.
فهم، شناخت و درک دین بسیار کار مشکل و طاقت فرسا و وقت گیر است که انسان باید سالها ممارست کند تا به شناخت کامل برسد اما عمل به دین و رسیدن به قرب خدا کار آسانی است و نتایج پربار و زیادی دارد. گاهی انسان با یک عقیده و فکر خوب و عمل صالح راه بهشت را برای خود هموار و واجب می کند.
در روایتی از امام علی (ع) نقل شده است که سوال و جواب از انسان در بعد از مرگ زمانی شروع می شود که صدای پای تشییع کنندگان می آید و این سوال و جواب خیلی سریع اتفاق می افتد. و خوب است که انسان بعد از تشییع مرده خود، سریع آنجا را ترک نکند.
در اسلام، اعمال و شاه کلیدهایی وجود دارد که اگر انسان آن را به درستی انجام بدهد، برای رسیدن به قرب الهی خیلی کمکش می کنند. یکی از این اعمال نماز است. نماز شاه کلید است. نماز آلودگی های انسان را از بین می برد.
یکی دیگر از شاه کلید های دین اسلام دستگاه سیدالشهداء است که اگر انسانی از این فرصت به خوبی استفاده کند به بالاترین درجات قرب الهی می رسد. زیرا شهادت امام تأثیری بر روی دلهای مسلمانان گذاشته که برای هیچ کدام از امامان دیگر این اتفاق نیفتاده است.
عزادار اصلی در دهه اول محرم ولی و معصوم آن زمان است. در زمان ما عزادار اصلی و کانون عزا امام زمان (عج) است.
از مسلمات شیعه این است که مسلمان با امام خود سنخیت دارد. با حزن امام خود محزون می شود، این حزن و غصه تبدیل به اشک می شود، این اشک نازله از اشک امام زمان است.

 

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1402

درس سوّم: خداشناسى از دو راه مطمئن

درباره خداشناسى از دورترين زمان تا امروز كتاب‌ها نوشته شده و بحث‌ها و گفتوگوهاى فراوانى در ميان دانشمندان و غير دانشمندان بوده است. هر كدام براى پى بردن به اين حقيقت راهى را انتخاب كرده اند; امّا از همه راه‌ها، بهترين راهى كه مى تواند ما را به زودى به اين مبدأ بزرگ جهان هستى نزديك سازد دو راه است:

1. راهى از درون (نزديك ترين راه)

2. راهى از برون (روشن ترين راه)

در قسمت اوّل ‌سرى ‌به ‌اعماق وجود خود مى‌زنيم و نداى ‌توحيد ‌را از درون ‌جان ‌خود مى‌شنويم. و در قسمت دوم در عالم پهناور آفرينش به گردش مى پردازيم و نشانه‌هاى خدا را در پيشانى تمام موجودات و در دل هر ذره اى مشاهده مى‌كنيم هر كدام از اين دو راه، بحث‌هاى طولانى دارد; امّا كوشش ما اين است كه در يك گفتار فشرده، هر يك از اين دو راه را اجمالا مورد بررسى قرار دهيم:

 

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1402

انشا در مورد خدا

درس دوّم: آثار خداشناسى در زندگى ما

1. خداشناسى و پيشرفت علوم

فكر كنيد دوستى از سفر آمده و كتابى به عنوان ارمغان براى شما آورده است و مى‌گويد كتابى است بسيار عالى زيرا نويسنده آن دانشمندى است فوق العاده فهميده، پراطّلاع، دقيق و ماهر و در رشته خود نابغه و به تمام معنى استاد است.

حتماً شما اين كتاب را سرسرى مطالعه نخواهيد كرد; بلكه به عكس روى تمام جمله بندى‌ها و تعبيرات و حتّى كلمات آن دقّت مى كنيد و اگر جمله اى از آن را نفهميديد ساعت‌ها و شايد روزهاى متوالى هر موقع كه فرصت كرديد روى آن برمى گرديد تا معنى و مفهوم آن براى شما روشن شود چرا كه نويسنده آن يك فرد عادى نيست بلكه دانشمند بزرگى است كه كلمه اى را بى حساب نمى نويسند.

 

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : سه شنبه 5 ارديبهشت 1402

درس اوّل: خدا جويى

چرا براى شناسايى آفريدگار جهان فكر و مطالعه مى‌كنيم؟

1. عشق به آگاهى و آشنايى به جهان هستى، در درون جان همه ما است.

همه ما به راستى مى خواهيم بدانيم: اين آسمان بلندپايه، با اختران زيبايش

اين زمين گسترده با مناظر دل فريبش اين موجودات رنگارنگ، پرندگان زيبا، ماهيان گوناگون، درياها و كوه‌ها، شكوفه‌ها و گل‌ها، انواع درختان سر به آسمان كشيده و... خود به خود به وجود آمده اند، يا اين نقش‌هاى عجيب به دست نقاشى ماهر و توانا و چيره دست، كشيده شده است؟...

از اين گذشته، نخستين سؤالاتى كه در زندگى براى همه ما پيدا مى‌شود; اين است كه:

 

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید
نویسنده : مهدی احمدی واکبر احمدی
تاریخ : پنج شنبه 12 اسفند 1401

داستان طلبه قلابی/ استاد عالی

ظرفیت وجودی انسان خوش اخلاق - حاج آقا مسعود عالی

موضوعات مرتبط: اصول عقاید
برچسب‌ها: اصول عقاید